Image

NesKoH – Ostajem i gledam

NesKoH - jedan od najzanimljivijih i najoriginalnijih autora i izvođača bosanskohercegovačke muzičke scene, nakon velikog uspjeha hit albuma „Prvi dan“ - najavljuje novi album i javlja se novom pjesmom :
OSTAJEM I GLEDAM!


To je priča o čovjeku na ovom svijetu, priča o tome gdje smo i šta nas čeka, pjesma zbog koje razmišljamo o životu, o sebi - danas i sutra. „Rokeri su savjest čovječanstva“ – poručuje NesKoH, kantautor i muzičar s internacionalnom karijerom, koji pomjera granice modernog na domaćoj i svjetskoj roksceni!!!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Prošle godine, u Sarajevu, kući moga oca, primijetio sam da je zabrinut. Kada sam ga pitao za razlog, odgovorio mi je da je te sedmice bio na tri dženaze, njegovih prijatelja,
školskih, poslovnih, penzionerskih… Te njegove riječi su mi odjekivale danima, toliko da sam ih morao pretočiti u pjesmu.

Kada sam prijateljima premijerno pustio moje novo djelo, različito su reagovali: Oni «sarajevski» su odmah rekli da su shvatili poentu i da je pjesma o ljudima koji žele da napuste BiH, a uvijek će postojati oni, koji «ostaju i gledaju» i prate…


Prijatelji koji žive u inostranstvu dali su pjesmi drugo značenje… mladost koja prolazi, čežnja i nostalgija ostaju da nas vrate u to neko bolje vrijeme. Rođak, tinejdžer, dao je ljubavnu notu analizi pjesme, draga ga napušta, a on «jadan» stoji i gleda. Nadam se da će i šire mase koje budu slušale ovu pjesmu uspjeti da pronađu mali dio sebe.

Spot je moderna kombinacija animiranih scena i snimaka iz grada Aix en Provence koji je  šaren, lijep, raznovrstan, i svako se može pronaći u njemu, baš kao i u riječima ove pjesme. U tom gradu su male uličice u kojim se čovjek brzo izgubi, ili naprotiv, pronađe…

I za kraj jedan divan citat koji je mene lično oduševio i ja ga vezujem za smisao svog teksta: «Uvijek sam se pitao zašto ptice ostaju na istom mjestu kada mogu odletjeti bilo gdje na Zemlji. Zatim sam sebe to isto upitao» Harun Yahya, poručio je Neskoh.