Image

Nastavak besplatne škole gimnastike za osnovce

Općina Centar Sarajevo, u saradnji sa JU „Centar za sport i rekreaciju“, realizira projekat besplatne škole gimnastike za učenike od prvog do osmog razreda osnovnih škola koje se nalaze na području ove lokalne zajednice. Nakon završetka ljetnog raspusta nastavljena je realizacija projekta koji je Općina Centar podržala sa 4.830 maraka.

Osnovni cilj projekta je da se učenici osnovnih škola sa područja općine Centar Sarajevo besplatno uključe u vannastavne aktivnosti kako bi se putem jednostavnih motoričkih pokreta, različitih vježbi i igara uticalo na njihovo zdravlje, intelektualni i emocionalni razvoj, te spriječili deformiteti kičme do kojih može doći uslijed dugotrajnog sjedenja u školskim klupama.

Realizacija navedenog projekta započela je u februaru 2018. godine, a nakon ljetne pauze nastavljena u utorak, 2. oktobra 2018. godine. Treninzi se odvijaju u sportskoj sali FIS-a (Mis Irbina 10) četiri puta sedmično, i to dva termina u prijepodnevnim, a dva u poslijepodnevnim satima. Časove vode stručni nastavnici tjelesnog i zdravstvenog odgoja.

Zainteresovani učenici sa područja općine Centar mogu se prijaviti putem osnovnih škola.