Image

Najveća škola košarke u Bosni i Hercegovini KK „Realway“ i mesna industrija „Ovako“ potpisali ugovor o saradnji.

Košarka na krilima PERFETTE

Danas je u prostorijama mesne industrije „Ovako“ potpisan ugovor o saradnji sa najvećom školom košarke u Bosni i Hercegovini KK „Realway“, te na taj način osigurana sredstva za razvoj djece kroz sport.

 

Mesna industrija Ovako od samog postojanja do danas ulaže u projekte koji imaju značaj za razvoj BH sporta. Pored ulaganja u humanitarni, kulturološki, zdravstveni segment, te druge vrste ulaganja u našu društvenu zajednicu, sa ponosom možemo reči da je  „Realway“ postao dio „Ovako“ velike porodice koja zajedničkim snagama pokušava da unaprijedi standard življenja u Bosni i Hercegovini.

Pored velikog broja projekata u ovoj godini u koje smo bili uključeni i koje smo zajedno realizovali sa našim partnerima izdvojili bi svakako „Skakavac trail“, Al Jazeera – Festival dokumentarnog filma, Peti dječiji film festival – Zenica, Izazov by Ovako,  petnaesta humanitarna akcija za socijalno najugroženije građane BiH, Race for the cure, a danas smo našoj porodici dodali i najveću školu košarke. Vjerujem da samo zajedničkim naporima, željom i konkretnim potezima koji nisu samo puke izjave možemo zajednički unaprijediti standard života za naše građane. Svakodnevne desetine zahtjeva za spoznorstvo i donacije najbolje oslikavaju stvarno stanje u našoj državi. Na žalost ne možemo da pružimo podršku svima, ali nastojimo da podržimo sve projekte koji su masovni i za koje procjenimo da zaista doprinose razvoju društvene zajednice, izjavila je Emina Džafić - Kreativna direktorica mesne industrije „Ovako“.

 

Naša škola košarke broji preko 600 članova, svaki dan se otvaraju novi punktovi, obim obaveza i finansijskih troškova rastu na dnevnoj bazi i za nas predstavljaju veliki izazov.  Za nas predstavlja veliku čast i podršku da je jedna od najvećih BH kompanija stala iza ovog projekta i osigurala sredstava za nesmetan razvoj mladih sportista, koji pored košarke u zimskom periodu imaju omogućenu i školu skijanja. Stručni kadar pored sportskog aspekta kroz druge oblike kognitivnog razvoja daje doprinos u razvoju naših mladih polaznika. Altruistička misija koju mesna industrija Ovako sprovodi godinama je primjer kako sve sve kompanije i odgovorne institucije u BiH trebaju odnositi prema svojoj zajednici i njenim građanima. Iskoristio bih ovu priliku da otvoreno pozovem naše građane da se okrenu kupovini domaćih proizvoda. Realno naš sport, kao i mnoge drugi društevni segmenti ovise o svjesti i dobroti ljudi i kompanija. Odgovorno tvrdim da sporta u BiH ne bi bilo da nema savjestnih pojedinaca, jer i pored svih njihovih i naših napora naš sport se nalazi na marginama, a samim tim svaki uspijeh našeg sporta i sportista prestavlja svjetsko čudo, izjavio je Nedim Džemić – predsjednik košarkaškog kluba „Realway“.