Image

Nagrađeni osnovci koji su pobijedili na takmičenjima iz znanja

Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić upriličio je 13. aprila 2018. godine prijem za učenike osnovnih škola sa Centra koji su osvojili prva tri mjesta na općinskim takmičenjima iz matematike, fizike, informatike i geografije tokom ove školske godine.

Osim njihovih direktora i nastavnika, prijemu su prisustvovali savjetnici načelnika Mustafa Resić, Bećir Sirovina i Jasmin Gerin, pomoćnica načelnika za obrazovanje, kulturu i sport Jasmina Fazlić i saradnici.

Ovom prilikom je načelnik Ajnadžić nauspješnijim takmičara uručio novčane nagrade Općine Centar i to za osvojeno prvo mjesto 100 KM, za drugo 80 i za treće 70 konvertibilnih maraka.

Najbolji na takmičenjima učenika osnovnih škola sa područja općine Centar koji su osvojili prva mjesta su: Asja Ćatić, Uma Hasanović, Namik Hadžović, Adi Hujić, Nejra Vraneš, Admir Zatega, Kemal Bećarević i Armin Bojanić. Drugoplasirani su bili: Osman Hadžić, Nejra Hajrić, Amna Hadžihalilović, Adnan Durić, Beris Bajrović, Deni Paralović, Bakir Gracić, Nik Čolić i Hena Potogija, dok su treća mjesta osvojili: Tarik Bajrović, Armin Kadić, Benjamin Šukalo, Bašar Ćarovac, Mia Budalica, Kamran Karić, Ilma Kadrić, Nedim Bečić, Naila Delalić i Nihad Mandžo.

Načelnik Ajnadžić je čestitao nagrađenim učenicima na pokazanom stečenom znanju i zaželio im dalje uspješno školovanje.