Image

Načelnik Hadžibajrić primio novog načelnika Prve PU Saliha Tufu: Djelovati represivno na suzbijanju nepropisnog parkiranja

suzbijanje nepropisnog parkiranja

Od 01. oktobra ove godine na mjesto načelnika Prve policijske uprave Stari Grad imenovan je Salih Tufo, koji je prethodne tri godine obavljao posao komandira Jedinice za podršku u Upravi policije MUP-a KS. Novoimenovani načelnik policijske uprave ima dugogodišnje iskustvo u policijskim strukturama, a šest godina je bio na mjestu komandira Policijske stanice Hadžići, gdje se suočavao sa brojnim problemima u oblasti djelovanja lokalnih zajednica.

Po preuzimanju funkcije načelnika Prve policijske uprave Stari Grad, Tufo je izrazio želju za upoznavanjem sa općinskim načelnikom mr Ibrahimom Hadžibajrićem i sastankom na kojem bi se razmotrilo stanje na terenu s ciljem boljeg i aktivnijeg djelovanja u oblasti sigurnosti građana.

Sastanak je održan u kabinetu općinskog načelnika, a tom prilikom je načelnik Hadžibajrić istakao da sigurnost građana mora biti na prvom mjestu, te da to između ostalog, uključuje i sigurnost u oblasti saobraćaja gdje se očekuje mnogo veći i represivniji angažman policije. U Starom Gradu je i dalje prisutan problem nepropisnog parkiranja u ulicama koje su u najužoj gradskoj jezgri, a što ponekad može imati ozbiljne posljedice.

Kao primjer naveden je nedavni slučaj kada vatrogasno vozilo nije moglo ući na intervenciju u ulicu Sime Milutinovića upravo zbog nepropisno parkiranog vozila. Brojne su primjedbe građana, ali i vijećnika u Općinskom vijeću Stari Grad koje se odnose na ovu problematiku, zbog čega je Općina u više navrata upućivala zvanične dopise prema Policijskoj upravi Stari Grad pozivajući na djelovanje u okviru njihovih nadležnosti.

 

Zahvalnost za podršku

Kako je kazao novoimenovani načelnik Prve PU Salih Tufo, poznato mu je i od ranije da je ovo vrlo izražen problem na području Starog Grada, te će policiji ubuduće to biti jedan od prioriteta u djelovanju. “Pored svih redovnih poslova koje obavljamo mi ćemo se ubuduće staviti u punom kapacitetu da obezbijedimo što normalniji i sigurniji život građana Općine Stari Grad Sarajevo, uključujući i mjere za nepropisno parkiranje vozila. Slažem se da su represivne mjere u tom smislu najdjelotvornije,” poručio je Tufo. Dodao je i da je upoznat sa problemom u ulici Sime Milutinovića, te da se ubuduće takve stvari neće tolerisati nego da će se nepropisno parkirana vozila uklanjati putem Pauk službe KJKP”Rad”. Iskoristio je priliku da se zahvali općinskom načelniku za svu podršku koju je u prethodnom periodu pružao Prvoj PU Stari Grad i njenim uposlenicima, a kako bi im se osigurali što bolji uslovi za rad, te još jednom ponovio da će uložiti maksimalne napore u rješavanju problema na terenu, posebno nepropisnog parkiranja.

Načelnik Hadžibajrić je zaželio novoimenovanom načelniku Prve PU Salihu Tufi sretan početak rada na ovoj odgovornoj i zahtjevnoj poziciji i izrazio nadu da će PU Stari Grad i Općina Stari Grad i ubuduće zajedno djelovati na osiguravanju što kvalitetnijih uslova života naših građana.

 

izvor: starigrad.ba