Image

Načelnik Hadžibajrić primio košarkaše Spars Realwaya- osvajače KUP-a BiH, finansijska podrška od 10.000 KM

Prvi koji je primio i čestitao na pobjedi košarkašima Spars Realwaya, koji su sinoć osvojili svoj prvi veliki trofej u historiji pobjedom protiv Igokee u finalu Kupa „Mirza Delibašić“ u Sarajevu, bio je općinski načelnik Općine Stari Grad Sarajevo mr Ibrahim Hadžibajrić. Uz čestitke na ovom nevjerovatnom uspjehu, načelnik Hadžibajrić je danas potpisao i ugovor sa predsjednikom Kluba Nedimom Džemićem o finansijskoj podršci u iznosu od 10.000 KM.

Podsjećamo, košarkaši Spars Realwaya priredili su sinoć senzaciju u finalnom susretu Kupa “Mirza Delibašić”, nadigravši Igokeu sa 93:85. U fantastičnoj atmosferi i pred skoro 2.000 gledalaca, košarkaši Spars Realwaya sinoć su pobijedili jednu od najboljih ekipa u Bosni i Hercegovini i regionu za prvi veliki trofej u seniorskoj konkurenciji. Prekinuli su tako niz Igokee koja je osvajala Kup BiH u posljednjih pet sezona.

„Sretni smo zbog uspjeha naših sportskih klubova i ovo nije prvi put da pomažemo košarkaškom klubu Spars Realway. Moram istaći da je više od 100 naše djece iz Starog Grada među članovima ovog košarkaškog kluba i želimo vjerovati da ćemo im na ovaj način pomoći da izgrade sjajne sportske karijere,“ izjavio je načelnik Hadžibajrić, te dodao da Općina stoji na raspolaganju ovom klubu za svu podršku koju im bude mogla pružiti. „ Za početak, nastojat ćemo da vas oslobodimo plaćanja termina u školskim sportskim salama koje je Općina svojim sredstvima izgradila ili rekonstruisala. To je najmanje što možemo učiniti i za našu djecu koju trenirate,“ kazao je Hadžibajrić.

Predsjednik i trener kluba Nedim Džemić istakao je da je ovo prva institucija koju su posjetili nakon sinošnjeg trijumfa, te istakao da je to način da pokažu zahvalnost za svu podršku koju su dosad imali. “Zahvaljujemo se za svu podršku i hvala vam što ste nam praktično vi prvi pokazali dobru volju. I kada nismo imali ovakve rezultate ni bili u nekom projektu, uvijek pitate i pomažete u onome što radimo,“ kazao je Džemić. O osvajanju Kupa Džemić je kazao:

„Nakon 10 godina KUP se vraća... Sve dok ovaj KUP nosi ime Mirze Delibašića on je najvažnije takmičenje u zemlji jer mi imamo tu obavezu. Sinoć je dvorana bila puna, čak su neki ljudi stajali pred dvoranom, a vijest o našoj pobjedi je odjeknula i regionalno. Sad je naš cilj preživjeti u ABA ligi,“ kazao je Džemić.