Image

Muzika daleke Indije u Sarajevu: Barmer Boys u Kriterionu

U Art Kinu Kriterion 11. juna sa početkom u 21 čas publika će imati priliku uživati u ekskluzivnom nastupu indijskog benda Barmer Boys. Nesvakidašnji muzički trio i njihovi prateći te povremeni članovi su do sada održali više od 200 koncerata u 30 gradova širom svijeta i nastavljaju puniti koncertne dvorane i festivalske lokacije na ovogodišnoj evropskoj turneji.

Nakon što je oformljena 2011. godine u New Delhiju, ova muzička grupa počinje okupljati zaljubljenike raznorodnih muzičkih pravaca na festivalima i privatnim događajima u Aziji. Na globalnu muzičku scenu dospjeli su 2014. godine nastupivši kao predgrupa na koncertu The Rolling Stones kada su oduševili publiku poznatog Roskilde Festivala u Danskoj. Nakon toga su uslijedila gostovanja u televizijskim emisijama na MTV-u i BBC-u kao i niz drugih festivalskih nastupa u zemljama Evrope.

Na prethodnoj koncertnoj turneji održanoj 2017. godine, publika u Švedskoj, Španiji i Njemačkoj mogla je uživo uživati u pjesama sa novog albuma ‘Kesariya Balm’, a njihov koncert u Danskoj je zapamćen po izvanrednoj izvedbenoj energiji u zajedničkom nastupu sa danskim bendom Himmelrum. Kombinirajući različite muzičke stilove poput indijskog folka, sufijske muzike, beatboxinga i tehno muzike, bend Barmer Boys uspijeva oživjeti višestoljetnu tradiciju multikulturalne Indije čineći je bliskom različitim dobnim i kulturnim skupinama.

 

Ulaznice za koncert možete osvojiti u programu Radija 8 ukoliko pošaljete SMS ili Viber poruku na broj 063 898 988.