Image

Monodrama „Međuigre 0-24“ na sceni Centra kulture i mladih

Javna ustanova Centar kulture i mladih, čiji je osnivač Općina Centar, u petak 8. juna 2018. godine organizuje izvođenje urnebesne monodrame „Međuigre 0-24“, koju igra bosanskohercegovački glumac Zijah Sokolović.

Predstava će biti održana u velikoj sali Centra kulture i mladih (Jelića 1) sa početkom u 21 sat.

Zijah  Sokolović, jedan od najzanimljivijih autora neviđene teatarske energije, ovog puta u ulozi izvođača, redatelja i dramaturga, na književno-kritički-satirički način komentirat će političke događaje i društvena stanja.

Monodrama „Međuigre 0-24“ želi dodirnuti besmislenost i manjak logike čitavog ljudskog djelovanja sa sviješću da je čovjek uhvaćen u zamku civilizacije i usamljenosti, kao prirodnog stanja, i da se to ne može izliječiti, ali može ublažiti.

„Međuigre 0-24“ su mala kratka razmišljanja u pauzama između dugih i velikih životnih obaveza. Sastavljene su od mnoštva svakodnevnih razmišljanja stavljenih u formu kratkih priča, od kojih nekoliko njih čini okosnicu cabaretske forme, a ostale se mijenjaju od predstave do predstave.  „Međuigre” su sastavljene od mnoštva razmišljanja o naizgled nevažnim stvarima u životu koje se svakome od nas zbivaju…