Image

Možemo proći Spartak, želja mi je igrati u Italiji

Alem Merajić, lijevi bek Radnika iz Bijeljine, u razgovoru otkrio nam je detalje o trenutnoj klupskoj situaciji, Evropskoj ligi te kakvi su mu planovi za budućnost.

On je kao pojačanje došao 2017. godine u Radnik i već se može reći da se u potpunosti navikao na sredinu.

-Ovo je treća sezona kako sam u Radniku i sigurno mogu reći da sam tu kao “domaći”. Što se tiče ekipe i trenera, svi smo tu kao jedna velika porodica – kaže nam Merajić koji je nastupao  za Olimpik, Shkëndija i RNK Split, te igrao u mlađim selekcijama reprezentacije BiH, ali smatra da nema puno razlika u treninzima.

 -Nema neke velike razlike u treninzima Radnika u odnosu na druge klubove, jer danas u savremenom fudbalu većinom se radi sa loptom, te rijetko koji trener preferira tu neku “suhu trku”.

Radnik Bijeljina prvi ovosezonski nastup u kvalifikacijama za Evropsku ligu obilježio je trijumfom protiv Spartaka iz Trnave, a revanš meč ih očekuje za dva dana.

-Odigrali smo dosta dobru i kvalitetnu utakmicu protiv Sprataka iz Trnave. Ispoštovali smo dogovor iz svlačionice, što i sam rezultat govori. U uzvratnom meču nas čeka teška utakmica i siguran sam da neće biti nimalo lako. Spartak ima dobru ekipu i igraju na svom terenu, ali ako budemo igrali složno kao i do sad, rezultat sigurno neće izostati što bi značilo da nas čeka prolaz u drugo pretkolo EL.

Merajić nam je otkrio  planove za budućnost, a koji se tiču njegove fudbalske karijere.

- Imam ugovor još godinu, tako da sam trenutno fokusiran na Radnik i ne razmišljam o nekim izazovima. Oduvijek me privlačila Italija, njihov mentalitet i jezik, tako da ne bih imao ništa protiv da jednog dana zaigram tamo – rekao je na kraju rzagovora, Alem Merajić defanzivac bijeljinskog Radnika.