Image

Ministar Fišo posjetio štand Ministarstva za boračka pitanja na 30. međunarodnom sajmu knjige u Skenderiji

Ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo (KS) Muharem Fišo prisustvovao je otvaranju 30. međunarodnog sajma knjige „Bosanska kuća“ u Kulturno-sportskom centru „Skenderija“, a koji je sinoć otvorio ministar kulture i sporta KS Mirvad Kurić.

U okviru ovog sajma na štandu Ministarstva za boračka pitanja KS predstavljena su djela koja je podržalo Ministarstvo po projektu „Pisana riječ“ autora koji su pisali o agresiji na našu državu  Bosnu i Hercegovinu.

Zahvaljujući ovom ministarstvu brojni autori koji šire istinu o našoj borbi i svim dešavanjima tokom nedavnog najtežeg historijskog perioda za Bosnu i Hercegovinu svim zainteresovanim građanima predstavit će svoja djela.

Ministar Fišo je obišao štand na kojem se nalaze pomenuta djela koja, između ostalog, razotkrivaju i ratne zločine počinjene nakon pada bosanskohercegovačkih enklava, ali i opisuju strahote koji su proživjeli svi oni koji su najteži period agresije proveli u opkoljenim bh. gradovima.

Ovim povodom, ministar Fišo je kazao da će resorno ministarstvo i dalje podržavati autore koji su svoja djela zasnovali na istini te uputio poziv građanima da posjete štand i upoznaju se sa ovim djelima.

Prisutni autori zahvalili su se ministru Fiši za obezbjeđenje prodajnog štanda i sveukupnu podršku.

Sajam će biti otvoren do 23. aprila.