Image

MARKO LOUIS izdao novi album „EURIDIKA“

Marko Louis je izdao svoj treći solo album pod nazivom EURIDIKA za izdavačku kuću Lampshade media. Poslije albuma SHINE ON ME koji je izdao 2015. godine i albuma BESKRAJ koji je prošle godine osvojio mnoga srca, Marko Louis poslije samo godinu i po dana prezentuje svoje nove pjesme i svoju EURIDIKU.

Novi album sadrži 12 pjesama među kojima su tri dueta. Publika je već ovog ljeta imala priliku da čuje dvije nove pjesme koje su se našle na novom albumu i to su naslovna pesma EURIDIKA i singl KAD JE NOĆ. Kao što smo do sada primijetili Marko voli da sarađuje sa drugim umjetnicima, tako da i ova ploča nije mogla da prođe bez lijepih dueta kao što su pjesma SANJAO SAM sa autentičnim  Božom Vrećom, kompozicija IDI sa mladom sarajevskom grupom Helem Nejse i duet sa Markovom sestrom Majom u pjesmi SVET JE TVOJ.

 “Već duže vreme  Maja i ja želimo da snimimo zajedničku pesmu. Drago mi je da se to konačno desilo na ovom albumu. Jedva čekam da podelim novi album sa svima i da uživo pevam nove pesme na koncertima. ” izjavljuje vidno zadovoljan Marko Louis.

Za naslovnu sliku albuma koja je inspirisana grčkom mitološkom tragedijom Euridika, zaslužena je mlada umjetnica Katarina Baćević iz Niša sa kojom Marko prvi put sarađuje.

Pored novog albuma, Marko objavljuje datume za nastavak  regionalne turneje pod nazivom “Beskraj tour by Barcaffe” gdje će publika,  pored Markovih starih pesama, prvi put imati priliku da čuje novi album EURDIKA uživo. U Novom Sadu u Firchie Studiju će svirati 9. novembra, 23. novembra u Sarajevu u amfiteatru Doma Mladih, 29. novembra u Zagrebu u Tvornici Kulture, 30. novembra u Ljubljani u Kino Šiški i kao šlag na torti, 13. decembra u Beogradu u Domu Omladine Beograda.

Novi album EURIDIKA je dostupan na svim muzičkim servisima kao što su Deezer, Spotify, Youtube.. CD se može kupiti u izabranim CD shopovima i na Markovim koncertima. Pored CD izdanja Marko Louis i Lampshade Media planiraju da do kraja godine izdaju ovaj album i na vinil ploči.

 

Album - YT: https://www.youtube.com/playlist?list=PLRJkJ98qYrG-fGJe1d8hOk3XqAwhwSAJn