Image

Korisnici Centra za promociju i unapređenje zdravlja na izletištu Bijambare

Izlet

Nakon prošlomjesečnog izleta na planinu Igman, Centar za promociju i unapređenje zdravlja je ove sedmice za svoje korisnike organizovao i zdravstveni izlet na Bijambare.

U odnosu na prethodni izlet, ovom je prisustvovao veći broj članova, čak njih 47. Izlet je bio zdravstvenog karaktera, te su u prirodnom okruženju održane terapijske vježbe, kao i vježbe koordinacije pokreta sa loptom. Članovi su uživali u šetnji, obilasku pećina, branju ljekovitog bilja i druženju. Za sve prisutne bili su obezbijeđeni sendviči i voda.

Također, prošle sedmice za vrijeme uobičajenih terapijskih vježbi u parku At mejdan ozvaničena je saradnja sa Udruženjem kuhara BiH i Klubom ljubitelja palačinaka. Naime nakon vježbi, napravljen je zdravi doručak za sve prisutne, a kojeg su sačinjavale heljdine palačinke sa svježim sirom i bosiljkom, plačinke sa džemom od šljiva bez sećera posluženi sa jogurtom i kefirom. U pripremi i serviranju palačinaka kuharu su pomogle članice Centra Habiba Hadžialić i Zilha Mekić, inače učesnice velikog broja radionica koje je Udruženje kuhara BiH organizovalo.