Image

Koalicija DF-GS: Otkazujemo predizborni skup 5. oktobra u Sarajevu, pozivamo druge stranke da to isto učine

Koalicija Demokratska fronta-Građanski savez planirala je 5. oktobra u Sarajevu ispred Zemaljskog muzeja organizovati predizborni skup na kojem bi poslali završne poruke pred nastupajuće opće izbore. Smatramo da nije primjereno, u isto vrijeme kada je planirano okupljanje velikog broja građana koje traže istinu u vezi nerazjašnjenje tragične smrti jednog mladog sugrađanina, držati političke govore na bini ili javno emitirati promotivne spotove.

Svjedoci smo da se u cijeloj Bosni i Hercegovini, pa tako i u Sarajevu traži istina vezano za brojna krivična djela koja ostaju nerazjašnjenja i podržavamo građanski aktivizam koji na miran i dostojanstven način potiče otkrivanje počinioca kaznenih djela ma ko oni bili.

Kako je u predviđenom terminu već najavljen dolazak velikog broja naših članova i gostiju odlučili smo da taj dan u Sarajevu organizujemo dostojanstvenu šetnju gradom i druženje s građanima, što je tokom kampanje i bio naš najčešći način komunikacije s potencijalnim biračima, pa i onaj koji je sa strane birača bio najprihvatljiviji.

Također, pozivamo druge političke subjekte da 5. oktobra u Sarajevu otkažu svoje eventualne predizborne skupove iz razloga koje smo prethodno obrazložili.