Image

Kandidati Demokratske fronte i Građanskog saveza za organe zakonodavne vlasti s područja Kantona Sarajevo družili su se s građanima glavnog grada Bosne i Hercegovine.

Tom  prilikom kandidati su svim zainteresovanim građanima predstavili ciljeve za koje će se DF i GS zalagati ukoliko budu dio vlasti nakon izbora.

Građani su između svih prisutnih kandidata imali priliku da razgovaraju s potpredsjednikom Federacije BiH i kandidatom DF-a za Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH Milanom Dunovićem, zastupnikom u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH i kandidatom za Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH Dženanom Đonlagićem, bivšim ministrom za kulturu i sport Kantona Sarajevo i kandidatom DF-a za Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH, izborna jedinica 411,  Samerom Rešidatom.

Među kandidatima su bili i predsjednik Građanskog Saveza Nihad Čolpa koji je također nosilac liste za Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH, izborna jedinica 407, te predsjednik Kantonalnog odbora DF-a i nosilac liste za Skupštinu Kantona Sarajevo, Sead Milavica.

Upravo je Milavica predstavio osnovne programske smjernice DF-a u svom djelovanju za naredni mandatni period. Naslanjajući se na predizborni program koalicije DF-GS „Pobjednička BiH“, kantonalni zastupnici DF-a će najviše pažnje obratiti na infrastrukturne projekte kao osnovu razvoja Kantona, dostupnost zdravstvene zaštite svim građanima u okviru svih zdravstvenih ustanova sa zdravstvenom knjižicom kako bi se smanjile liste čekanja i troškovi, te primijeniti jedinstvena rješenja kada je u pitanju poboljšanje sigurnosnog stanja.

U narednih nekoliko dana javnost putem medija i građani na ulici putem promotivnih pultova će se upoznati s konkretnim rješenjima u većini prioritetnih područja djelovanja DF-a u Kantonu Sarajevo.