Image

Kandidat Nezavisne Bosanskohercegovačke Liste NBL za Predstavnički Dom Parlamenta Federacije BiH se obratio javnosti povodom najava štrajkova u zdravstvu i obrazovanju u Kantonu Sarajevo

Povodom najava štrajkova u zdravstvu i obrazovanju u Kantonu Sarajevo, Nermin Pećanac, kandidat Nezavisne Bosanskohercegovačke Liste NBL za Predstavnički Dom Parlamenta Federacije BiH daje sljedeće saopštenje za javnost:

Interesantno je da se aktuelna vlast u ovoj predizbornoj kampanji hvali sa ekonomskim i socijalnim uspjesima, dok se istovremeno najavljuju štrajkovi zdravstvenih i prosvetnih radnika u Kantonu Sarajevo.  Tako da nije jasno ko ne govori istinu, sindikati ili vlast?

Izgleda da se ekonomski uspjesi kojima se hvale aktuelne vlasti ne odnose na većinu stanovništva u Federaciji BiH, već samo na privilegovanu manjinu. Da je to tako govore i vrlo oštri istupi sindikalista koji traže bolje uslove rada u zdravstvu i prosveti u Kantonu Sarajevo, za koji kažu da je najuspješniji u Federaciji BiH. Očigledno je da ne postoji dijalog između vlasti i sindikata, jer status radnika u BiH općenito ne odgovara najosnovnijim uvjetima koji treba da prate jedno radno mjesto, a o platama da i ne govorimo.

Stoga će, ukoliko dobijemo povjerenje birača, Nezavisna Bosasnkohercegovačka Lista obnoviti dijalog sa sindikatima u vezi sa poboljšavanje uvjeta rada, kako bi se obnovilo povjerenje između radnika, sindikata i vlasti. Ovaj proces ćemo učiniti potuno transparetnim za medije u cijeloj Bosni i Hercegovini i nećemo se kriti iza ekonomskih statistika i lažnih obećanja, jer birači mogu da računaju na to da će kandidati Nezavisne Bosanskohercegovačke Liste uvijek raditi u njihove ime, ali i za njihov račun.