Image

Josipa Lisac sutra pred sarajevskom publikom

Unikatna pojava muzičke scene Josipa Lisac pred sarajevsku publiku stiže sutra, kada će u Domu Mladih održati koncert koji počinje u 20:30 sati.

Prepoznatljiva po hitovima kao što su "Magla", "Hir, hir, hir", "Gdje Dunav ljubi nebo", "Boginja", "Danas sam luda" i brojnim drugim, Josipa Lisac plijeni pažnju publike gdje god se pojavi, a njeni koncerti postali su vrlo ekskluzivni i redovno rasprodani nekoliko dana prije samog održavanja.

Ulaznica za sjedenje ima još veoma malo, a zbog velikog interesa u prodaju su puštene i ulaznice za stajanje koje je moguće kupiti na prodajnim mjestima u sistemu Kupikartu.ba, platou Skenderija te Artikulacija/BKC.

U proteklih godinu dana koncertima je obilježila 50 godina vrlo uspješne karijere. "U tih 50 godina meni je apsolutno najljepša muzičkaa saradnja i život sa Karlom Metikošem (1940-1991). On je napravio za mene najljepše pjesme koje žive i danas. Napravio je antologijski album 'Dnevnik jedne ljubavi' (1973) i autor je dviju rok opera 'Gubec Beg' (1975) i 'Grička vještica' (1979). Napravio je sve moguće hitove kao 'Magla', 'Danas sam luda'... To su najljepši trenuci, na to sam ponosna", kazala je Josipa.