Image

Sve spremno za „Izbor najuspješnijih sportista i sportskih ekipa u BiH “

Povodom tradicionalne sportske manifestacije „Izbor najuspješnijih sportista i sportskih ekipa u BiH “, koja predstavlja prepoznatljiv sportski događaj na kome se sumiraju sportski rezultati i proglašavaju najbolji sportisti i sportske ekipe danas je Općini Stari Grad Sarajevo održana press konferencija.

Izbor najuspješnijih sportista i sportskih ekipa u BiH, 73. po redu bit će održan sutra 25. januara, 2018. godine u Narodnom pozorištu u Sarajevu, najavio je ovo današnjoj konferenciji za novinare načelnik Općine Stari Grad i predsjenik organizacionog odbora Ibrahim Hadžibajrić. „Čast mi je bila biti dio tima ovogodišnje organizacije Izbora najuspješnijih sportista i sportskih ekipa. Ovo je jedinstvena manifestacija sa dugogodišnjom tradicijom. Nadam se da ćemo svi zajednički sutra uveličati ovaj događaj“, kazao je Hadžibajrić.

Potpredsjenica organizacionog odbora, Almedina Čaušević, kazala je kako organizacija Izbora najuspješnijih sportista i sportskih ekipa u BiH nije nimalo jednostavan posao, ali da bez obzira na sve poteškoće i ovogodišnja manifestacija će biti visokom nivou. „Obezbijeđeno je niz nagrada. Bit će proglašen najbolji sportista u muškoj i ženskoj konkurenciji, najbolja sportska ekipa u muškoj i ženskoj konkurenciji, najbolji junior i juniorka, deset najbolji sportista, najbolji košarkaš, nogometaš, specijalna priznanja, te niz drugih priznanja“, objasnila je Čaušević.

Današnjoj konferenciji za novinare prisustvovali su i Jusuf Pušina i Ismir Pramenković, također potpredsjednici organizacionog odbora. Obojica su istakla kako im je bila čast biti dio ekipe pri organizaciji događaja značajnog za cijelu Bosnu i Hercegovinu.

Izbor najuspješnijih sportista i sportskih ekipa u BiH, 73. po redu bit će održan sutra 25. januara, 2018. godine u Narodnom pozorištu u Sarajevu sa početkom u 19,30 sati.