Image

Velika zainteresovanost mališana za besplatne termine klizanja u Hastahani

Kako je najavio načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić početkom nove 2018. godine omogućeni su termini za besplatno klizanje na klizalištu u parku Hastahana. Općina Centar je za ovu namjenu iz svog budžeta izdvojila 20.000 KM.

Prvih dana nove godine i zimskog školskog raspusta mnogi mališani su iskoristili priliku da dođu na ovo klizalište i lijepo se provedu. Tokom dana su predstavnici Općine Centar iz Službe za obrazovanje, kulturu i sport te direktori osnovnih škola „Vladislav Skarić“ i „Isak Samokovlija“ zajedno sa djecom iz ovih škola i njihovim roditeljima posjetili klizalište u Hastahani kako bi najavili početak projekta besplatnog klizanja u ovom parku.

-Do sredine februara ove godine Općina Centar je na ovom  klizalištu obezbijedila termine za besplatno klizanje. Oni koji nemaju svoje vlastite klizaljke mogu ih iznajmiti po simboličnoj cijeni od 2 KM. Također pored navedenog naša služba u saradnji sa direktorima škola je rezervisala termine za klizanje učenika iz osnovnih škola sa Centra. Tokom gotovo dva sata trajanja tih termina za sve učenike je pored besplatnog klizanja obezbijeđeno i besplatno iznajmljivanje klizaljki, te sendviči i čaj, dar firme „Perutnina Ptuj BiH d.o.o.“ i Uprave Sarajevo Holiday Marketa, objasnila je Jasmina Fazlić, pomoćnica načelnika za obrazovanje, kulturu i sport Općine Centar.

Sanin Efendić je doveo svoju djevojčicu Enu, učenicu Osnovne škole „Vladislav Skarić“ na besplatno klizanje. -Danas smo došli da se pridružimo projektu Općine Centar. Jako nam je drago što je neko poveo računa o učenicima iz osnovnih škola i pružio im priliku da besplatno koriste ledenu plohu. Trudit ćemo se da iskoristimo naše slobodno vrijeme da dođemo kako sa svojom tako i sa komšijskom djecom i da iskoristimo besplatne termine koje je organizovala Općina Centar, kazao je Efendić.

Na klizanje je došla i mala Amna Džajić iz OŠ „Vladislav Skarić“ sa mamom Dženanom  i kako ona kaže već kliže godinu dana i zadovoljna je svojim napretkom. Također će se truditi da dolazi na ovo klizalište kad god bude mogla kako bi usavršila svoju tehniku klizanja.

Raspored za besplatno klizanje za učenike iz 11 osnovnih škola sa Centra je utvrđen prema sljedećem rasporedu: OŠ „Alija Nametak“ (08.01.2018); OŠ „Isak Samokovlija“ (09.01.2018.); OŠ Musa Ćazim Ćatić“ (10.01.2018); OŠ „Nafija Sarajlić“ (11.01.2018.); OŠ „Safvet-beg Bašagić“ (12.01.2018.); OŠ „Hasan Kikić“ (13.01.2018.); OŠ „Katoličkog školskog centra“ (14.01.2018.); OŠ „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak (15.01.2018.); OŠ „Silvije Strahimir Kranjčević“ (16.01.2018.);

OŠ „Hasan Kaimija“ (17.01.2018.); OŠ „Vladislav Skarić (18.01.2018.). Prijepodnevni termini za osnovce sa Centra su organizovani u periodu od 10 do 12:45 sati, a poslijepodnevni od 14:30 do 17:15 sati. Tokom trajanja ovih termina općinska Služba za obrazovanje, kulturu i sport je obezbijedila stručno lice koje će pomagati oko organizacije, te da sve protekne u najboljem redu.

Besplatni termini za klizanje u parku Hastahana traju do 11. februara ove godine.