Image

Gradi se platforma za skokove na Bentbaši

Općina Stari Grad Sarajevo je i ove godine podržala održavanje sportsko-turističke manifestacije "Međunarodni skokovi u vodu Sarajevo Bentbaša 2018", koja će biti održana u subotu, 18. augusta na kupalištu Bentbaša.

Organizator događaja je dugogodišnji skakač iz Sarajeva, Dino Bajrić, koji je potvrdio da su počeli radovi na platformi s koje će učesnici skakati. Visina skakaonice bit će 18,5 metara.

Dodao je da će na 4. Međunarodne skokove u vodu Sarajevo Bentbaša biti pozvani dobro poznati takmičari koji se takmiče na svim skakaonama širom regije.
Generalni pokrovitelji manifestacije "Međunarodni skokovi u vodu Sarajevo Bentbaša 2018" su Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo, Grad Sarajevo i Općina Stari Grad Sarajevo.
Sarajevski skokovi postali su već prepoznatljiv događaj, a očekuje se veliki broj gledalaca na Bentbaši. S obzirom da će tada u Sarajevu boraviti veliki broj turista zbog 24. izdanja Sarajevo Film Festivala, procjena je da će ovo biti najposjećeniji skokovi do sada.