Image

Goran Karan je objavio novu pjesmu naziva „Jednom dnevno“ koju je otpjevao u suradnji s vrhunskim svjetskim majstorom usne harmonike Antoniom Serranom!

Autor teksta i muzike je sam Goran, dok je za aranžman zaslužan svima poznati Nikša Bratoš. Saradnja s ovim poznatim producentom je postala konstanta u Goranovoj karijeri s obzirom da su dobitna kombinacija za stvaranje hitova! Za ovu pjesmu se već sada smatra da će biti još jedan hit i nastavak njegovih vječnih uspješnica.

PJESMA "JEDNOM DNEVNO" NA YOUTUBEU-U:

https://youtu.be/E7UHENuRTes

Goran se svojim autorskim umijećem zadnjih par godina profilirao u vrsnog tekstopisca i autora muzike što je potvrdio autorskim uspješnicama poput "Dobro ti jutro ljubavi", "U četiri oka", "Moja košulja" i mnogih drugih.

Dobitnik nekoliko Porina svaki put svojim vokalnim sposobnostima i autorskim radom potvrdi ljudima zašto je toliko godina na sceni. 

Suradnja na novoj pjesmi sa zanimljivim muzičarima poput Antonia Serrana koji je surađivao i s legendarnim Oliverom, daje dodatnu čar cijeloj muzičkoj priči.

- Pjesma "Jednom dnevno" je mali ljubavni muzički recept za potrebe onih koje najviše volite. Muziku i stihove sam napisao ja, a snimali smo u muzičkoj klinici i pod vodstvom primariusa dr. Nikše Bratoša. Pjesma "Jednom dnevno" predstavlja sjajnog Antonia Serrana, vrhunskog svjetskog majstora usne harmonike kojeg sam upoznao na snimanju HTV-ove emisije A strana, koja je bila posvećena Oliveru. Kako sam imao čast pjevati u tom zaista izvanrednom i za nas muzičare, vrlo emocionalnom hommageu, producent Nikša Bratoš nas je tom prilikom upoznao. Zahvaljujući zajedničkoj ljubavi prema muzicii, sve je išlo nevjerovatnom brzinom, pa smo već sutradan, po završetku snimanja emisije sva trojica bila u studiju. Antonio je u pjesmu "Jednom dnevno" udahnuo nježnost i nepredvidivu radost, kao da nam je leptir uletio kroz prozor u kompoziciju. Zaista sam sretan i zahvalan na ovoj suradnji, osobito zato što je nastala spontano i bez predumišljaja. Zapravo, Oliver je Antonia i mene zadužio muzikom i prijateljstvom! Dakle, dragi ljudi, vjerujem da već znate, ali nije šteta ponoviti recept prema uputama narodnog liječnika i samozvanog muzičkog kardiologa - Jednom dnevno. Pa tako cijeli život. Samo ljubav.- zaključio je dalmatinski muzičar. 

Goran je prije par mjeseci objavio album "Glas juga" na kojem se nalazi dvanaest pjesama među kojima su i najavni singl "Moja košulja", "Dobro ti jutro, ljubavi", duet sa Severinom "Sta je svit" i s Rajkom Dujmićem "Ako to je sve". Također tamo se nalazi i nekoliko pjesama iz "Naše bile štorije", mjuzikla koji je osvojio i nominaciju za muzičku nagradu Porin u kategoriji Najbolji album zabavne muzike.

Ne sumnjamo da će se uspješna karijera ovog dalmatinskog velikana nastaviti i kroz novu pjesmu "Jednom dnevno".