Image

Goran Bregović održao istinski spektakl u vinogradima Ćemovsko polje u Crnoj Gori

Vinarija 13. Jul Plantaže je povodom 55 godina svog rada priredila veliki koncert Gorana Bregovića i njegovog orkestra pod nazivom „Tri pisma iz Sarajeva“  u jedinstvenom ambijentu vinograda Ćemovsko polje u Crnoj Gori.

Sarajevski muzičar je na impozantnoj bini pripremio energičnu atmosferu koja je karakteristična za njegove nastupe, a u kojoj su mnogobrojni gosti vidno uživali. Gosti su mogli uživati i u poznatim probranim sortama vina koja dolaze iz nadaleko čuvenih podruma  vinarije 13. Jul Plantaže.

Događaj je održan u jednom od najvećih vinograda u Evropi koji se kod Podgorice prostire na površini od 2.300 hektara i iz čijeg grožđa su došla najbolja vina sa crnogorskog podneblja.

Direktor prodaje i marketinga vinarije 13. Jul Plantaže, Veselin Đurišić, kaže da nije bilo  lako osmisliti proslavu jubileja u najvećem vinogradu u jednom kompleksu u Evropi:

“Potrudili smo se  da proslavu  jubileja uveličamo koncertom jednog od najvećih kompozitora današnjice u svijetu Gorana Bregovića, jer su  ovi vinogradi, kao najveći u Evropi u spoju sa najvećim kompozitorom bili veliki poslovni i umjetnički pogodak.Mislim da smo napravili spektakularan događaj, koja je vrijedan pažnje i u svjetskim okvirima. Nesvakidašnji nekomercijalni koncert ''3 pisma iz Sarajeva’’ potpuno se uklapao  u poslovnu  priču  Plantaža koje izvoze svoje proizvode u preko 40 zemalja svijeta’’ naglasio je direktor Đurišić.

Plantaže su na ovom događaju opravdale svoj čuveni domaćinski ugođaj na kojem niko nije ostao ravnodušan.