Image

Dubioza kolektiv i Helem nejse koncertom poželjeli dobrodošlicu migrantima

Nakon otvorenja izložbi "Balkanska ruta" i "People of Sarajevo" u Historijskom muzeju u Sarajevu održan je koncert popularnih bh. muzičkih bendova Dubioza Kolektiv i Helem Nejse.

Nekoliko stotina okupljenih uživalo je u sjajnoj atmosferi koju su napravili popularni muzičari, a sa koncerta je poslana poruka da su izbjeglice dobrodošle u glavni grad Bosne i Hercegovine.

Nastupu je prethodilo otvaranje izložbe "Balkanska ruta" Marka Đurice, fotoreportera koji migrantsku krizu prati od 2013. godine i Imrane Kapetanović koja je na izložbi "People of Sarajevo" ispričala priču o migrantima koji trenutno borave u Sarajevu.

"Željela sam da pokažem njihovu ljudsku priču, da su primorani da tragaju za boljim i ljepšim životom, da imaju iste potrebe, prohtjeve i ciljeve kao i svi mi", kazala je Kapetanović.

Pored izložbe i koncerta građanke i građani Bosne i Hercegovine će tokom dana imati priliku da uruče novčane donacije organizaciji Pomozi.ba, koja od februara ove godine na različite načine podržava više od 1.000 ljudi.