Image

Dogs Trust nakon ublažavanja mjera počinje sa otvaranjem ranije suspendovanih programa

Članovi tima Fondacije Dogs Trust u BiH su se od srijede, 13.5.2020. godine vratili na rad na svojim lokacijama, a programi koji su ranije suspendovani se u okviru postojećih mogućnosti i kapaciteta, ponovo otvaraju. 

Sterilizacija pasa

Od 18.5. 2020. godine, prema ranijem planu, ponovo će biti pokrenut program  masovne sterilizacije napuštenih i besplatne sterilizacije vlasničkih pasa, a veterinarski koordinatori kreću u nadzor rada partnerskih klinika. 

Kampanje sterilizacije odvijat će se u Regiji Banja Luka, Tuzlanskom Kantonu, Hercegovačko-Neretvanskom Kantonu, Sokocu, Palama i Romanijsko-zvorničkoj regiji.

Edukacija djece

U skladu sa mjerama, Program edukacije školske djece se nastavlja online. Interaktivne, edukativno zabavne radionice za djecu održavaju se svakoga dana.

Usavršavanje veterinarskih stručnjaka 

Obuke za veterinarske stručnjake koje se provode u saradnji sa Veterinarskim fakultetom Univerziteta u Sarajevu se nastavljaju u dostupnim kapacitetima.

Obuka za pse

Časovi u Školi za pse u Semizovcu počinju sa radom na svojoj lokaciji od 19.5.2020. godine, dok se online sesije završavaju. U proteklih par mjeseci ovaj program uspješno se odvijao putem aplikacije Zoom, te kroz telefonske, Viber ili Skype konsultacije, odgovore na pitanja vlasnika pasa i kratke edukativne video klipove.

Udomljavanje

U okviru Programa fostering udomljavanja čak i tokom vanredne situacije i mjera u proteklom periodu je pronađen trajni dom za tri predivna mješanca, Roxy, Emma i Lara, a u program su ušla i nova tri psa! Aktivnosti se nastavljaju u okviru dostupnih kapaciteta, a otvorene su i prijave za Fostering volontere!

Edukacija javnosti i podizanje svijesti

U narednom periodu će nastaviti i sa stručnim online webinarima, zanimljivim i korisnim za veterinarske stručnjake, vlasnike i ljubitelje pasa, roditelje, sve porodice s djecom, te prosvjetne radnike.

U najavi je i nastavak  društveno - korisne kampanje kojom se ohrabruju vlasnici pasa da budu odgovorni i u čišćenju iza svog psa. U narednom periodu pratite na  kanalima Dogs Trusta za obavijest o dostupnosti poklona za vlasnike pasa kojeg će moći preuzeti u  partnerskim veterinarskim stanicama!

Pratite Dogs Trust na kanalima za detaljne informacije i novosti! 

www.dogstrust.ba, Facebook i Instagram