Image

Doček Nove 2019. godine u Beču

Gala večere, svečani balovi, krstarenje, kursevi valcera i doručak protiv mamurluka

Glavni grad Austrije je zasigurno jedan od najljepših gradova za doček Nove godine. Širom grada se slavi veoma raskošno. Proslava u starom gradu veoma je omiljena, a dobro raspoloženje je zagarantovano i na brojnim gala večerama, svečanim balovima, u koncertnim dvoranama, operi, klubovima i modernim barovima.

Za goste je i ove godine spreman bogat i raznovrsan dnevni i večernji program počev od izložbi, preko koncerata, opere i opereta, kao i muzičkih specijaliteta kao što su "Bodyguard" i "I am from Austria".

Bečki stari grad će se 31. decembra pretvoriti u veliki zabavni areal: od 14 sati do 2 sata iza ponoći gastronomi će servirati punč i najrazličitije kulinarske specijalitete, a na brojnim binama izvodit će se zabavni program, valcer, operete, rok i pop muzika, šlageri kao i DJ nastupi. Posebno je popularna tzv. "klasična milja" na Grabenu. Tu će u popodnevnim časovima biti organizovani kratki kursevi valcera, a prostor će biti dekorisan kao balska sala. U ponoć će na trgu ispred Gradske vijećnice i u Prateru stara godina biti ispraćena velikim vatrometom.

Jedinstvenu atmosferu za doček Nove godine nudi i krstarenje Dunavom, Novogodišnji bal u Hofburgu i Novogodišnje gala-večeri u Gradskoj skupštini i luksuznim hotelima. Luksuzni voz "Majestic Imperator" nudi vožnju za doček Nove godine, a Bečka državna opera će tradicionalno izvoditi "Slijepog miša" Johanna Straussa.

Novogodišnje jutro će u Beču biti tradicionalno obilježeno doručkom protiv mamurluka na trgu ispred Gradske skupštine (od 10 sati), uz prenos Novogodišnjeg koncerta Bečke filharmonije na velikom platnu.