Image

Cinema City: Novi "Osvetnici", "Igra istine" i "Osveta" dolaze u kino

Od 26. aprila tri nova filmska naslova stižu na repertoar sarajevskog multipleksa Cinema City.

"Osvetnici: Rat beskonačnosti (Avengers: Infinity War) je akcijska pustolovina u režiji Anthonya Russoa i Joea Russoa. U ovom nastavku glavne uloge tumače Chris Hemsworth, Chris Evans, Benedict Cumberbatch, Josh Brolin, Scarlett Johansson, Tom Holland i Chris Pratt.

Marvelov film "Osvetnici: Rat beskonačnosti" neviđeno je filmsko putovanje stvarano deset godina, a obuhvata sav Marvel Cinematic Universe. Na platno nam donosi konačan, najsmrtonosniji obračun svih vremena. Osvetnici i njihovi saveznici super junaci moraju biti spremni žrtvovati sve kako bi porazili moćnog Thanosa prije nego što on svojim razaranjem i uništavanjem okonča svemir.

"Igra istine" (Truth or Dare) je horor, triler reditelja Jeffa Wadlowa, a glavne uloge u filmu tumače Lucy Hale, Tyler Posey i Violett Beane.

Iz Blumhouse Productions ("Sretan Dan smrti", "Podijeljen", "Bježi") stiže nam novi napeti i zastrašujući triler. Naizgled bezazlena igra, u kojoj se pred takmičare postavlja pitanje da li će da prihvate izazov ili da odgovore istinito na zadatak koji im daju drugi učesnici u igri, postaje smrtonosna. Neko, ili nešto počinje da proganja grupu drugara, koji na posljednjem proljetnom raspustu pred upis na fakultet, koji provode u Meksiku, započinju ovu igru. I to nešto, kažnjava svakog ko slaže ili ne odgovori na izazov, a kazna je smrt.

"Osveta" (Revenge) je akcijski triler rediteljice Coralie Fargeat , a glavne likove u filmu tumače Matilda Anna Ingrid Lutz, Kevin Janssens...

Film prati tri poduzetnika koja se okupljaju na godišnjem lovu. Jedan od njih poveo je i svoju ljubavnicu, seksi Lolitu. Stvari završavaju loše i Lolitu ostave da umre. Kad se vrati u život, muško se putovanje pretvara u napetu potjeru usred pustinje.