Image

Centru za slušnu i govornu rehabilitaciju Općina izdvojila 6.000 maraka

Općina Centar Sarajevo jedna je od rijetkih lokalnih zajednica koja dugi niz godina iz svog budžeta izdvaja značajna finansijska sredstva za unapređenje obrazovnog sistema i poboljšanje uslova rada u predškolskim i školskim ustanovama koje se nalaze na njenom području, iako još uvijek nema direktnu nadležnost kad je u pitanju ova veoma važna društvena oblast.

Posebnu pažnju i brigu za 12 osnovnih škola na njenom području Općina Centar vodi u cilju poboljšanja uvjeta rada i boravka učenika i nastavnog osoblja, te pruža finansijsku podršku za različite namjene, kao što su sanacija stolarije, sanitarnih prostorija, fasada, sala za tjelesni odgoj, nabavku namještaja, informatičke i druge opreme za kabinete, opremanje školskih biblioteka, postavljanje video nadzora i drugo.

Posljednji u nizu takvih primjera je donacija u vrijednosti 6.000 KM Javnoj ustanovi Centar za slušnu i govornu rehabilitaciju za zamjenu popravku radijatora i nabavku materijala za sanaciju toaleta. Ugovor o dodjeli finansijskih sredstava potpisali su u ime Općine Centar načelnik dr. Nedžad Ajnadžić, a u ime JU Centar za slušnu i govornu rehabilitaciju direktorica Meliha Povlakić-Hadžiefendić. 

Direktorica Povlakić-Hadžiefendić je izrazila veliku zahvalnost Općini Centar i načelniku Ajnadžiću na višegodišnjoj pomoći. 

-Ovo nije prvi put da dobijemo značajna finansijska sredstva od Općine Centar i na tome smo neizmjerno zahvalni. Sredstva koja smo danas dobili ćemo utrošiti za zamjenu ventila na radijatorima koji su stari i dotrajali. S obzirom da dolaze hladniji dani i da počinje sezona grijanja, ova donacija nam je itekako značajna. Dio sredstava ćemo utrošiti i za sanaciju toaleta, koji su u poprilično lošem stanju, pojasnila je Povlakić-Hadžiefendić.

Načelnik Ajnadžić je naglasio da će Općina Centar, iako nema direktnu nadležnost u oblasti obrazovanja, nastaviti snažnu podršku obrazovnim ustanovama kako bi se učenicima i nastavnom osoblju obezbijedili što bolji uslovi za rad.