Image

Centar za sport i rekreaciju Općine Centar nastavlja sa projektom „365 sport plus“ i u 2020. godini

Nakon uspješne realizacije projekta „365 sport plus“ tokom  2018. kao i 2019. godine, Općina Centar u saradnji sa Javnom ustanovom Centar za sport i rekreaciju nastavlja sa ovim projektom i u 2020. godini, a sve sa ciljem da omogući učenicima osnovnih škola sa njenog područja besplatno bavljenje sportom tokom cijele godine.

Ulaganje u sport je jedan od prioriteta Općine Centar koja je još jednom pokazala svoju opredjeljenost kada je u pitanju razvoj i pomoć sporta i sportista.

S obzirom da je organizovani oblik tjelesne aktivnosti primaran u odrastanju djeteta i da predstavlja bazu za pravilan razvoj, kako sa zdravstvenog, tako i sa psihološkog aspekta, Općina Centar Sarajevo je pokrenula ovaj projekat u okviru kojeg je preko hiljadu osnovaca sa područja ove lokalne zajednice treniralo različite sportove. Mališanima će i ove godine na raspolaganju biti nogomet, košarka, rukomet, odbojka, tenis, mali nogomet i univerzalne škole sporta.

Nakon kratke pauze tokom zimskog raspusta projekat „365 sport plus“ se nastavlja i u 2020. godini. Sva ranije prijavljena djeca mogu nastaviti sa treninzima, a oni koji se nisu ranije priključili mogu to učiniti direktno na terminu, kod trenera škola koje su učesnice projekta. 

Na oglasnim tablama osnovnih škola i na web stranicama Općine Centar Sarajevo i JU Centar za sport i rekreaciju može se izvršiti uvid u termine realizacije svake pojedinačne škole sporta u 2020. godini.

Za sve dodatne informacije i prijave, zainteresovani se mogu obratiti JU „Centar za sport i rekreaciju“, Mis Irbina 10/II Sarajevo, na broj telefona 033/268-760 ili putem e-mail-a: haris.fazlagic@csrsa.ba

Kalendar, odnosno raspored i satnica termina mogu se vidjeti na web stranici Općine Centar u rubrici „365 sport plus“ ili na linku http://www.centar.ba/stranica/365-sport-plus.