Image

Brkovi imali izvrstan nastup na Sarajevsko After Film-u, večeras Jinx i Detour

Na Sarajevsko After Film-u su četvrte večeri festivala nastupili odlični Brkovi, koji su publiku oduševili svirkom, ali i replikama između pjesama. Prije Brkova nastupila je  ubjedljivo najpopularnija bh. reperica Sassja, koja trenutno predstavlja jedno od najznačajnijih ženskih MC imena u regiji.

https://youtu.be/8VNO7jnGpVM

Sarajevsko After Film Main Stage je 14.8.2018. rezervisan za zagrebački bend Jinx predvođen harizmatičnom pjevačicom Yayom. Karijeru su započeli 1993. godine, a njihove albume prate brojni hitovi poput „Smijem se“, „Bye Bye Baby Bye“, „Koliko suza za malo sna“. „Tamo gdje je sve po mom“, "Na čemu si ti?", „Na zapadu" i „Pored mene". Predgrupa Jinx-ima je
Bend Detour, kojie je prepoznatljiv među poklonicima kvalitetnog, savremenog, elektro-akustičnog pop zvuka, začinjenog povremeno drum'n'bass, a u skorije vrijeme i ponekom country notom. Dobili su prošle godine muzičku nagradu Porin u kategorijama Pjesma godine za 'Zaljubila sam se' i Najbolja izvedba grupe s vokalom.

Na Electronic Stage-u 14.8. nastupaju Andre Crom i Dynnotik. Andre Cromova strast i ljubav prema elektronskoj muzici najbolje se mogu osjetiti tokom njegovih setova, koji spajaju house i techno. Dynnotik je aktivan na sceni elektronske muzike više od 10 godina. Počeo je miksajući hitove velikih, svjetski priznatih producenata, ali konstantno istražuje zvuk i to se može čuti u njegovim setovima. Do sada je na Party-jima zagrijavao za imena kao što su Roger Sanchez, Mark Knight, Tom Novy, Tomcraft, Silicone Soul i Mike Vale.