Image

Bosna i Hercegovina predstavila svoju turističku ponudu na "Ferien-Messe Wien"

Bečka „Ferien-Messe“, koja se ove godine održava od 10. do 13. januara, okuplja 800 izlagača iz 80 zemalja svijeta. Među njima po prvi puta i izlagače iz Turkmenistana, Urugvaja i Nepala.

 

Više od 800 izlagača iz cijelog svijeta će u okviru ovog sajma predstaviti svoju ponudu godišnjih odmora, putovanja i aktivnosti u slobodno vrijeme. Nigdje drugdje u Austriji posjetioci ne mogu naći tako obimnu i svestranu ponudu, počevši od gradskih putovanja, preko porodičnih putovanja do avanturističkog godišnjeg odmora ili wellnessa.

 

Pored turističkih destinacija iz cijelog svijeta posjetiocima se nudi i veliki broj domaćih, austrijskih odredišta. Veliki inostrani partner bečkog sajma turizma 2019. je Indonezija, dok je domaća partnerska regija ove godine Gradišće.

 

Na sajmu se ove godine po prvi put predstavila i Turistička zajednica Kantona Sarajevo.

Kao popratni program sajma najavljeni su mnogobrojni muzički nastupi, kulinarske prezentacije egzotičnih jela te nagradna putovanja,

 

Ulaznica za sajam turizma uključuje i besplatan ulaz na sajmove koji se u prostoru bečkog velesajma održavaju u isto vrijeme, a to su sajam sporta te kulinarski i biciklistički sajam.

 

Više informacija na sljedećem linku.