Image

Bonucci: Uplašili smo se Arsenala, nismo imali pravi mentalitet od početka

Milanov kapiten Leonardo Bonucci proživljavao je teške dane nakon smrti prijatelja Davida Astorija, a jučerašnji poraz svoje ekipe od Arsenala objasnio je nedostatkom iskustva i pogrešnim mentalitetom.

"Nismo imali pravi mentalitet od početka. Bili smo malo u strahu, jer smo veoma mladi. Nadajmo se da ćemo naučiti nešto iz ovoga. Teško je, ali morat ćemo dati sve od sebe u revanš utakmici. U nogometu je sve moguće, tako da moramo biti optimistični. Morali smo biti pametniji i odgovorniji s loptom, to znamo. Ukoliko u Londonu budemo igrali s istim duhom koji smo pokazali u drugom poluvremenu, možda se uspijemo provući", rekao je Bonucci nakon utakmice.

Njegov saigrač Alessio Romagnoli se slaže.

"Dopustili smo dva glupa gola i završili s negativnim rezultatom u prvoj utakmici. Dat ćemo sve od sebe u revanšu, nemamo šta izgubiti", istakao je Romagnoli.

Podsjetimo, Arsenal je pobjedom 2:0 nad Milanom u prvoj utakmici osmine finala Evropske lige iznenadio mnoge i već u prvom poluvremenu postavili su rezultat koji se igračima Rossonera pokazao kao nedostižan.