Image

Biometeorološka prognoza

Biometeorološka prognoza povoljna

Jutros je u Bosni pretežno oblačno, dok je u Hercegovini pretežno vedro. Magle ima na području Krajine.

Temperature zraka izmjerene u 08:00 sati (°C): Bjelašnica -7; Bihać, Ivan-sedlo i Prijedor 1; Sanski Most 3; Banja Luka, Bugojno, Jajce, Sarajevo i Tuzla 4; Bijeljina, Doboj, Livno i Zenica 5; Gradačac 6; Trebinje 9; Mostar i Neum 11°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 947hPa, za 2hPa je veći od normalnog i raste.


Danas u Bosni djelomično vedro. Rijetko može pasti malo kiše. U većem dijelu Hercegovine pretežno sunčano. Više oblačnosti na sjeveru Hercegovine. Vjetar u Bosni većinom slab do umjerene jačine sjevernog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne umjereno jaka bura. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 5 i 11°C, na jugu zemlje od 13 do 17°C.

U Sarajevu pretežno oblačno. Najviša dnevna temperatura zraka oko 8°C.

Biometeorološke prilike postepeno će se popravljati sa odmicanjem dana. U Bosni, nakon prohladnog jutra, temperature će blago porasti i uz manje izraženu naoblaku, kao i povremene sunčane intervale, većina populacije trebala bi biti boljeg raspoloženja. Poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima i prikladno se odjenuti. Na jugu malo ugodnije, uz više sunca, ali i buru koja bi mogla uzrokovati probleme osjetljivim osobama.