Image

Biometeorološka prognoza

Biometeorološka prognoza nepovoljna

Prije podne u Bosni je bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a samo ponegdje je registrovana i slaba kiša. U Hercegovini malo do umjereno oblačno.

Temperature zraka u 11 sati: Bjelašnica -3 stupnja, Bihać 4, Drvar 5, Ivan-sedlo, Sanski Most i Sokolac 6, Bugojno i Prijedor 7, Sarajevo 8, Livno 9, Banja Luka, Tuzla i Zenica 10, Gradačac 11, Zvornik 12, Grude i Trebinje 14, Neum 15, Mostar 16 stupnjeva.

Danas u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U sjevernim i centralnim područjima, povremeno sa kišom i kratkotrajnim lokalnim pljuskovima. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. U Hercegovini malo do umjereno oblačno. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 7 i 13, na jugu zemlje do 18 stupnjeva.

Tmurno vrijeme, uz sjeverno strujanje, slabije padavine i povećanu naoblaku, kod većine ljudi će negativno djelovati na raspoloženje, a hroničnim bolesnicima će uzrokovati poteškoće. Tokom jutra poželjno je posvetiti pažnju odijevanju, obzirom da će se osjet hladnoće pojačati usljed većeg sadržaja vlage u zraku. Opšta slika će u Hercegovini biti ljepša, uz povremene sunčane intervale, mada i ovdje uz neuobičajenu hladnoću.