Image

"Bili su naoružani do zuba, nosili su toljage, flaše..."

Vlasnik zaštitarske agencije "Gama AA" Alija Jašarević tvrdi da nije bilo pištolja

Alija Jašarević, bivši komandir Specijalne jedinice sarajevske policije i vlasnik Agencije za zaštitu imovine i ljudi "Gama", bio je svjedok dešavanja u Hrasnici, a upravo zahvaljujući uposlenicima njegove kompanije i policiji, spriječene su nemile scene tokom prijateljskog meča između Željezničara i Veleža.

Stvari su umalo izmakle kontroli, niko nije ni slutio da će za vrijeme utakmice na jednom Memorijalnom turniru stotinjak navijača doći s palicama.

"Stajao sam sa saradnikom isped stadiona, ali pošto je utakmica bila prijateljskog karaktera i turnir, bez ikakvih problema, odlučili smo da popijemo kafu u jednom lokalu tu na ćošku kod stadiona. Začuli smo u jednom momentu povike iz pravca ulice Famosa. Grupa navijača Veleža, njih 70-80, u rukama nose toljage i one duge drvene palice. Gledam i onako sav šokiran, onda vidjeh da nose flaše i kamenje u džepovima, baklje, vidim da je đavo odnio šalu", govori za SportSport.ba Jašarević, pa nastavlja:

"Htjeli su da se obračunaju sa navijačima Želje i tu ih je policija, uz pomoć mog saradnika, zaustavila. Što je najtužnije, svi su bili naoružani do zuba i uz sve to nose još tri torbe palica. Hvala Bogu da nisu ušli u stadion, ko zna šta bi se sve desilo. I jedan dio navijača Želje je želio da ode van stadiona i da se obračuna s Veležovim navijačima. Dio policije i pripadnici Game AA su spriječili sukobe".

 

 

Da li je bilo najavljeno da će doći navijači iz Mostara?

"Pitao sam jednog policajca da li će doći navijači iz Mostara, ali on nije bio siguran. Bilo je hoće - neće doći. Policajci su govorili da očekuju 2-3 kombija, ali da najvjerovatnije neće doći, a oni su se na kraju pojavili. Ipak, srećom da je sve završilo na ovome, ne smijem ni pomisliti šta bi se desilo da je došlo do fizičkog kontakta između dvije navijačke strane".

Prve informacije su govorile da je oduzet i jedan pištolj?

"Ne, ni govora, nije bilo nikakvog pištolja".

Jašarević je također pohvalio i Jasmina Tahirovića, rukovodioca operacije ispred zaštitarske agencije Gama AA, kao i Senada Uzunovića ispred MUP-a Kantona Sarajevo.

Izvor: sportsport.ba