Image

Besplatno putovanje za 60 učenika 9. razreda

Učenici iz tri bh. škole ovih dana uživali su u otkrivanju ljepota bosanskohercegovačkih i hrvatskih primorskih gradova

Pobjednici druge sezone projekta ‘’U zdravoj školi zdrava djeca’’ koji provodi Merkur BH osiguranje, tokom oktobra uživali su na besplatnim maturantskim ekskurzijama koje su osvojili tokom takmičenja ‘’Igre bez granica’’ održanog početkom juna u Sarajevu.  

Učenici završnog razreda O.Š. “Osman Nakaš” iz Sarajeva odabrali su Dubrovnik kao konačnu destinaciju za stvaranje najljepših školskih uspomena. Njihovi drugari iz O.Š. “Kiseljak 2” odlučili su se za središnji dio Dalmacije.

“Dolazak u Makarsku i pogled na plavetnilo Jadrana izazvao je oduševljenje, naročito kod onih koji su prvi put na moru. Poslužilo nas je lijepo vrijeme, tako da su djeca uživala u kupanju, šetnji i vožnji biciklom. Posjetili smo i Malakološki muzej te upriličili i vožnju brodicom do Baške Vode i nazad. Na povratku kući posjetili smo Split i obišli Dioklecijanovu palaču i prošetali Rivom. Bilo je ovo nezaboravno iskustvo, ekskurzija cijelog odjeljenja koje nam je omogućilo Merkur BH osiguranje. Zahvaljujemo se ovoj osiguravajućoj kući u ime svih onih sretnih i nasmijanih lica učenika i njihovih roditelja,“ kazala je Senija Mujan, nastavnica u O.Š. Kiseljak 2.

Učenici 9. razreda iz ‘’Prve osnovne škole’’ Živinice s ekskurzije vratili su se prošle sedmice.

‘’U ime svih mojih školskih drugara, želimo se zahvaliti Merkur BH osiguranju na projektu koji nam je omogućio da se kroz takmičenje dobro zabavimo, upoznamo nove prijatelje i na kraju provedemo divne trenutke na sunčanom Jadranu.  Zajedno sa našim nastavnikom odlučili smo posjetiti Opatiju, Pulu i Rovinj i nacionalni park Brijune. Doživjeli smo nevjerovatna iskustva, naučili mnogo toga i stvorili uspomene koje ćemo pamtiti cijeli život,“ rekao nam je Tarik Čerkezović, učenik 9. razreda ‘’Prve osnovne škole’’ Živinice.

Preostali dio putovanja, sve tri škole iskoristile su za obilazak i otkrivanje ljepota bosanskohercegovačkih gradova i mjesta poput Jajca, Mostara, Hutovog blata koja predstavljaju kulturno-historijsko i prirodno blago naše zemlje.

‘’Posjete bh. gradovima te Kravicama i Hutovom blatu su djecu ostavile bez riječi. Vodopad i netaknuta priroda je nešto što nas svaki put iznova oduševi'', kazala je Marijana Bagara, razrednica završnog razreda OŠ “Osman Nakaš”.

Iz Merkur BH osiguranja najavljuju da su u toku pripreme i za treću sezonu projekta ‘’U zdravoj školi zdrava djeca’’ kojim se ukazuje na važnost brige o zdravlju djece školske dobi.