Image

Bend Letu štuke ima novi spot: Poluljubavna pjesma o neveselom tranzicionom poludruštvu

Sarajevski bend Letu Štuke objavio je videospot za pjesmu "Supermarket", drugi singl s njihovog novog albuma koji će publici predstaviti krajem ove godine.

"'Supermarket' je jedna vesela poluljubavna pjesma o jednom neveselom tranzicionom poludruštvu", rekao je frontmen grupe Letu štuke Dino Šaran. Muziku i tekst potpisuje Dino Šaran. Za aranžman je bio zadužen Bojan Ahac, a za mix Alan Omerović. 

Režiju spota potpisuje Admir Švrakić. Osim članova benda Letu štuke (Dino Šaran, Dejan Ostojić, Emir Jugo, Bojan Ahac i Amar Češljar) u spotu se pojavljuju Alisa Čajić Drmać, Vanesa Glođo, Arsen Lunel, Misad Ibišević, Mija Šego, Davor Golubović, Vanja Hadžić, Ivanka Pilipović, Albina i Davor Čubak.

Do septembra ćemo imati priliku čuti još dva singla s novog albuma sarajevskog benda koji će, kaže nam Šaran, biti drugačiji i stilski šarolik kao i svaki njihov album. S njihovog novog albuma do sada smo čuli pjesmu "Bože zdravlja" kojom Šaran opisuje vrijeme i mjesto u kojem živimo.

"Ta pjesma je moj lični statement i osvrt na prinudnu samoću pojedinca. Pojedinac je prikliješten masovnim pojavama i živi u histeričnoj matrici. Prinuđen je da se, ako ima zrno razuma u sebi, okrene stvarnim prioritetima", rekao je Šaran.

"Stih 'Bože zdravlja kada pravde nema' je ironija na stanje našeg postratnog mentaliteta. Čekanje i trpljenje", pojasnio je.