Image

Općina Centar donirala novac humanitarnim organizacijama

Općina Centar

S tim u vezi, načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić ugostio je predstavnike humanitarnih organizacija MDD „Merhamet“, Udruge Humanitarno pastoralne organizacije „Caritas“, te srpskog humanitarnog udruženja „Dobrotvor“.

 

Tom prilikom potpisani su protokoli prema kojima je iz budžeta Općine Centar izdvojeno po pet hiljada maraka za pomoć u radu karitativnim udruženjima „Caritas“ i „Dobrotvor“, dok je za MDD „Merhamet“ izdvojeno 20.000 maraka.

 

Načelnik Ajnadžić je istakao kako Općina Centar veliku pažnju posvećuje organizacijama koje se bave humanitarnim radom.

 

-Svjesni smo da je ovo skromna i simbolična pomoć za vaš izuzetno koristan rad u društvenom prostoru a koji se prije svega odnosi na humanitarna pitanja. Ovaj oblik podrške radu humanitarnih organizacija neophodan je, jer su nažalost sve učestaliji zahtjevi za pomoć materijalno ugroženim kategorijama stanovništva. Općina Centar uvijek će finansijski podržavati mnogobrojne projekte koji ublažavaju teško socijalno stanje u društvu i pomažu u očuvanju egzistencije naših sugrađana. Želimo vam mnogo uspjeha u radu, a ova lokalna zajednica će vam uvijek biti na raspolaganju, naglasio je Ajnadžić.

 

Direktor regionalnog odbora Udruženja HO „Merhamet“  Munib Bjelak zahvalio se načelniku Ajnadžiću i Općini Centar na višegodišnjoj podršci u radu izrazivši nadu da će ona biti nastavljena i u budućnosti.

 

-Činjenica je da sve veći broj osoba koristi javnu kuhinju. Humanitarni rad je jedan od najtežih poslova i nažalost najmanji dio sredstava se izdvaja za takav rad, stoga je ova pomoć Općine Centar jako značajna za nas, kazao je Bjelak.

 

Dobru saradnju sa Općinom Centar pohvalio je Aleksa Ćebić, predsjednik srpskog humanitarnog udruženja „Dobrotvor“.

 

-Koristim priliku da se u ime srpskog pravoslavnog udruženja „Dobrotvor“ zahvalim Općini Centar i načelniku Ajnadžiću. Sa Općinom Centar dugi niz godina imamo izuzetno dobru saradnju a nadam se da će ona biti nastavljena uz naš zajednički humanitarni rad, istakao je Ćebić.