Image

BiH protiv Belgije bez ponajboljeg igrača: Uz fanatičnu podršku možemo nadoknaditi nedostatak

Košarkaška reprezentacija BiH sutra u dvorani “Skenderija” igra utakmicu kvalifikacija za odlazak na Mundosbasket 2019. godine protiv selekcije Belgije.

Povodom toga selektor našeg tima Duško Vujošević obratio se javnosti na zvaničnoj press-konferenciji.

“Znate da smo imali malo vremena za mini pripreme, ekipa se u punom sastavu okupila u ponedjeljak. Dosta igrača je došlo iscrpljeno zbog serije Kup utakmica. Igrači su odradili dosta toga, bavili smo se uglavnom svojom igrom”.

Selektor je obznanio da sutrašnju utakmicu igramo bez Elmedina Kikanovića koji je zadobio povredu lista.

“Jako me brine povreda Kikanovića. Osjetio je bol u listu nakon jednog sprinta, pregledi su optimistični, a to znači desetak dana pauze. Ne trebamo praviti alibi u njegovom neigranju već se dodatno angažovati”, istakao je Vujošević, te dodao:

“Belgija je veoma opasna ekipa koja se pravi na osnovu domaće lige, dugo godina imaju istog selektora, dakle kontinuitet. Vjerujem da uz punu Skenderiju i fanatičnu podršku možemo nadoknaditi nedostatak igrača zbog povrede. Dat ćemo svoj maksimum i vjerujem da ćemo dobiti utakmicu. Belgija ima veoma dobar atletski sastav igraju sa četiri spoljna igrača većim dijelom utakmice. Dosta su agresivni, dosta preuzimaju u odbrani i mijenjaju odbranu u zonsku postavku, pokušat će da obore ritam utakmice i igrat će na mali broj poena”, kazao je selektor na kraju.

Nakon Vujoševića svoju priliku da se obrate javnosti imali su Džanan Musa i Andrija Stipanović, košarkaši zagrebačke Cedevite.

“Belgija je jedna veoma atletski moćna ekipa, ali mislim da uz podršku možemo ostvariti pobjedu”, kazao je Musa.

“Dugo igraju zajedno, poznaju se iz ekipe Ostendea, ali mislim da naš domaći teren treba biti prednost, mislim da je sutra publika naša najveća uzdanica”, dodao je Stipanović.

Utakmica protiv Belgije igra se sutra sa početkom od 20 časova.