Image

DAVID BECKHAM OSNIVA MLS EKIPU U MIAMIJU?

Obišao tamošnje stadione i sastao se sa gradonačelnikom

Ubrzo nakon što je završio aktivnu igraču karijeru proslavljeni bivši kapiten engleske nogometne reprezentacije David Beckham (38) mogao bi osnovati novi klub u MLS ligi sa sjedištem u Miamiju...

Zato je Beckham prošle subote obišao stadione Sun Life i Florida University, te se sastao sa gradonačelnikom okruga Miami-Dade Carlosom Gimenezom. - Spremni smo i uzbuđeni zbog mogućnosti da imamo opet profesionalnu nogometnu ekipu u Miamiju. S ljudima iz svih krajeva svijeta koji žive u našoj zajednici ovo je idealno tržište za MLS-igu, a David Beckham je prava osoba da to ostvari – rekao je Gimenez. Miami je već i ranije imao MLS ekipu, Miami Fusion, koji je svoje domaće utakmice odigravao u Fort Lauderdaleu od 1998. do 2001. godine, da bi se klub ugasio zbog slabog interesa publike.

Beckham je po završetku prošle sezone okončao svoju sjajnu igračku karijeru u kojoj je nosio dres Manchester Uniteda, Real Madrida, Los Angeles Galaxyja, Milana i PSG-a i tokom koje je dres engleske reprezentacije nosio 115 puta. Sada je u potrazi za novim izazovima, a pokretanje novog kluba svakako spada u tu kategoriju.

(Totalsport)