Image

10.000 KM za kulturno-umjetnička društva

Općina Centar Sarajevo je i ove godine iz svog budžeta izdvojila finansijska sredstva za pomoć kulturno-umjetničkim društvima koja egzistiraju na njenom području. Tim povodom je načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić potpisao protokole o realizaciji općinskih sredstava sa predstavnicima tri kulturno-umjetnička društva.

Iz ovogodišnjeg općinskog budžeta za ovu namjenu izdvojeno je 10.000 KM. Ovom prilikom su predstavnici sljedećih organizacija potpisali protokole: Udruženje građana „Akademski kulturni centar Univerziteta u Sarajevu – Seljo“ i Udruženje željezničarsko kulturno-umjetničko društvo „Željezničar“ su dobili po 3.500 KM, dok je za radničko kulturno-umjetničko društvo „Proleter“ odobreno 3.000 KM za implementaciju planiranih aktivnosti u 2018. godini.

Načelnik Ajnadžić je ovom prilikom pohvalio rad kulturno-umjetničkih društava te istakao značaj očuvanja kulturne tradicije i baštine naroda koji žive na prostoru Bosne i Hercegovine.

-Kao odgovorna lokalna zajednica želimo da društveni život teče, a da pri tome bude obojen kulturom i kulturnom scenom. Važno je da sačuvamo od zaborava našu kulturnu tradiciju i baštinu u prostoru u kojem odgajamo mlade ljude. Stoga je vaša uloga izuzetno značajna, a mi vas u vašem radu u potpunosti podržavamo. Radujemo se da ćemo sarađivati zajedno i nemojte da oskudijevamo kada su u pitanju kulturno-umjetnički sadržaji u našoj zemlji, poručio je Ajnadžić.

Predstavnici kulturno-umjetničkih društava su zahvalili načelniku Ajnadžiću na današnjoj i dosadašnjoj podršci koju ova Općina pruža u njihovom radu.

Potpisivanju protokola je također prisustvovala i Jasmina Fazlić, pomoćnica načelnika za obrazovanje, kulturu i sport Općine Centar.