Image

10. međunarodni kongres nastavnika njemačkog jezika Bosne i Her cegovine

Jubilarni, 10. kongres nastavnika njemačkog jezika pod motom „Pluricentričnost u nastavi njemačkog kao stranog jezika“ organizira Udruženje nastavnika njemačkog jezika Bosne i Hercegovine (BHDLV) u saradnji s Prosvjetno-pedagoškim zavodom Kantona Sarajevo i Filozofskim fakultetom u Sarajevu.

Kongres će biti svečano otvoren u petak, 11. 10. 2019. godine s početkom u 18 sati na Filozofskom fakultetu u Sarajevu, gdje se očekuju istaknuti predavači sa univerziteta iz Europe i regije, ambasadorice SR Njemačke i Republike Austrije, predstavnici njemačkih i austrijskih institucija u BiH te brojni drugi gosti.

Kroz dvodnevni program nastavnicima će biti ponuđena predavanja, radionice i prezentacije kroz koje će se moći usavršiti i informisati te razmijeniti iskustva o aktuelnostima na području metodike u nastavi njemačkog jezika.

Partneri ovogodišnjeg kongresa su: Internacionalno udruženje nastavnika njemačkog jezika (IDV), Austrijski kulturni forum, Ministarstvo za obrazovanje i nauku Austrije (BMBWF), Goethe Institut Bosne i Hercegovine, Austrijski institut (ÖI), Ambasada SR Njemačke, Ambasada Republike Austrije, Njemačka akademska služba za razmjenu studenata i mladih naučnika (DAAD), Izdavačka kuća Buybook, Izdavačka kuća Hueber, Deutsche Welle (DW), Austrijska jezička diploma (ÖSD), Hrvatsko društvo učitelja i profesora njemačkog jezika (KDV), Udruženje nastavnika nemačkog jezika Srbije (SDV), Centralni ured za školstvo u inostranstvu (ZfA), Austrijska služba za razmjenu studenata (OeAD) i Fondacija Konrad Adenauer.