Image

FED CUP: BiH danas protiv Norveške za ostanak u grupi II

Ženska teniska reprezentacija BiH danas će igrati protiv Norveške na Fed Cup turniru Grupe II Europa/Afrika zone koji se igra u grčkoj Atini.

Bh. teniserke su u srijedu poražene od Luksemburga 2:1, a jučer je istim rezultatom selekcija Izraela ostvarila pobjedu nad BiH.

Porazom od Izraela bh. reprezentacija se našla u teškoj situaciji i pod imperativom pobjede nad Norvežankama u današnjem meču. Pobjedom u dvoboju s Norveškom naše teniserke bi osigurale plej-of za ostanak u Grupi II Fed Cup-a.

Nakon prva dva dana turnira, ekipa Luksemburga je prva na tabeli podgrupe B sa dvije pobjede, Norveška i Izrael imaju po jednu pobjedu, dok BiH ima dva poraza.

Podsjećamo, sedam selekcija Grupe II E/A zone žrijebom je podijeljeno na dvije podgrupe: A čine Danska, Egipat i domaćin Grčka, dok su u podgrupi B Norveška, BiH, Luksemburg i Izrael.

Prvoplasirane i drugoplasirane ekipe iz obje podgrupe će igrati plej-of za prelazak u Grupu I, trećeplasirane ekipe će se međusobno boriti za ostanak u Grupi II, dok će četvrtoplasirana ekipa iz podgrupe B automatski preći u niži rang, odnosno Grupu III Europa/Afrika zone Fed Cupa.