Image

Željko Komšić: Nama je BiH najbitnija; Čoviću, Dodiku i saveznicima samo vlast i tenzije

Kandidat za člana Predsjedništva BiH Željko Komšić je danas posjetio općine Ilidžu i Novo Sarajevo gdje je razgovarao sa građanima i građankama, te je jasno poručio da se Bosanci i Hercegovci moraju oduprijeti politici straha koju vode Čović, Dodik i njihovi saveznici.

"Pogledajte šta nam spremaju protivnici ideje građanske Bosne i Hercegovine. Obećavaju nam blokade institucija ako oni izgube na izborima. Oni misle da se mi njih plašimo i da ćemo popustiti pred njihovim porukama rata, mržnje i sukoba. Poručujemo im da je Bosna i Hercegovina od Drine do Une, od mora do Save. Poručujem da ja brinem za sudbinu svakog Bosanca i Hercegovca, a da oni brinu samo za to da opstanu na vlasti", kazao je Komšić.

"Sram te bilo, Dragane Čoviću. Umjesto da si novac uložio u univerzitetsku čitaonicu, koja razrušena stoji pored tvog ureda u Mostaru, htio si poslati nekakvu poruku o Mostaru kao 'stolnom gradu' Hrvata. Umjesto da si obišao kupreška sela, vidio da u Tomislavgradu cijelih generacija nema, tražio investitore da vrate nadu i donesu posao našim ljudima u Prozoru/Rami, ti si svoje vrijeme potrošio gledajući kako ćeš spasiti Milorada Dodika", dodaje Komšić. 

 "Dodiku i Čoviću trebaju saveznici koji misle da je Bosna samo tamo gdje su oni vlast, nije njih nikad bilo briga za istočnu Bosnu, za Bošnjaka u Stocu, za to kako je onom imamu u Banjoj Luci kada se prije nekoliko dana zapucalo pred Ferhadijom. Nema nas previše, ali sasvim dovoljno da probosanskom politikom lišenom ličnih interesa zaštitimo svakog poštenog građanina ove zemlje, na svakom njenom pedlju", zaključio je Komšić.